Onsdags morgen samlet ressursgruppa for havkartleggingsarbeidet seg i lokalene hos Trondheim Tech Port. I oktober kommer rapporten som kartlegger det trønderske teknologi-innovasjonsmiljøet i havsektoren.

En engasjert og kunnskapsrik gjeng

Det var en svært kompetent gjeng som samlet seg og fikk presentert andre utkast av rapporten, ga sine innspill på mangler og endringer, og planla det videre arbeidet på onsdag.

– Dette er en veldig engasjert og kunnskapsrik gjeng, som har en utrolig oversikt over miljøene og er rause med å dele av sin kunnskap, sier prosjektleder Line Berg engasjert. Hun er leder for innovasjon og infrastruktur i Trondheim Tech Port, og er den som har koordinert arbeidet med alle kartleggingene.

Ressursgruppa består av: 
• Siri Granum Carson, Director, NTNU Oceans
• Vegar Johansen, CEO, SINTEF Ocean
• Bjørn Damhaug, Managing Director, Fremtidens Industri
• Benedicte Brubakken, CEO, Blått kompetansesenter
• Bård Eide, Daglig Leder, Trondheimregionen
• Morten Stendahl, VP Sales EMEA, Norbit Subsea
Arbeidet koordineres av Trondheim Tech Ports Line Berg, og føres i pennen av Karabingruppens Tormod Svorkdal og Frederik Drageset.

Skulle gjerne hatt en million ekstra

Hav er så mye, både marin og maritim, og mye avhenger av hvordan man avgrenser rapporten. Det er flere aktører som på én måte fortjener å bli nevnt, men som likevel havner utenfor rapporten, fordi de ikke tikker nok bokser til å komme med. Dette skal være en rapport om havteknologi, og må treffe definisjonen "technologies for the development of the maritime and marine industries."

– Vi skulle gjerne hatt en million ekstra, og enda et år på oss, for å med enda større nøyaktighet få dekket hele feltet, sier Berg, og understreker at rapporten kun er et øyeblikksbilde av situasjonen. Nye bedrifter, prosjekter og forskning popper opp hver uke, og planen er å holde rapporten ved like ved jevnlige oppdateringer.

Lanseres på Innovasjonsfrokost i oktober

Etter onsdagens møte skal andreutkastet en runde på høring hos utvalgte aktører og organisasjoner, før ressursgruppa får den tilbake igjen om noen uker. Deretter justeres den for siste endringer, før den endelige rapporten settes sammen.

Den ferdige rapporten lanseres offisielt på Innovasjonsfrokosten Framtidens havteknologi fredag 20. oktober. Det er fortsatt ledige billetter igjen - sikre deg din billett i dag!