Basert på en sammenslåing av to oppstartsselskap i 2017 som begge jobbet med språkforskning, spillteknologi og maskinintelligens ble selskapet og produktet Capeesh lansert i 2019 av blant andre Marie Jacobsen Lauvås. Capeesh er en plattform for skreddersydd språkopplæring og arbeidstrening tilpasset unike språk og alfabet som snakkes av ansatte i bedrifter og oragnisasjoner.

Dette førte teknologigründeren til topps i kåringen av Trondheim Kommunes Ung Innovasjonspris.

Gründer med strålende framtid

Ordfører Rita Ottervik i Trondheim Kommune delte på vegne av juryen ut Ung Innovasjonspris under årets Trondheim Tech Port konferanse 28. mars. Prisvinneren mottar 100.000 NOK.

Juryen er imponert over Marie Jacobsen Lauvås sin enestående innsats og entusiasme for å bruke teknologi til å løse samfunnsutfordringer. Årets mottaker av Ung Innovasjonspris er enn sann gründer med en lovende framtid som vi er veldig stolte av å løfte frem.

Som teknologihovedstad ønsker vi å løfte frem dyktige unge kvinner som står bak nyskapende ideer, produkter eller tjenester. Gjennom Ung Innovasjonspris gir Trondheim kommune oppmerksomhet til kvinner som inspirerer andre. Marie er virkelig en verdig vinner og en sann inspirasjon, avslutter Ottervik.

Sammen med sine medgründere har Marie Jacobsen Lauvås startet Capeesh, en populær språk-app for mange bedrifter og organisasjoner.

Bridging the Gap

Prisvinner Marie Jacobsen Lauås er strålende fornøyd og ydmyk over å være mottaker av årets Ung Innovasjonspris:

Tusen takk for den anerkjennelsen Ung Innovasjonspris er, og for at Trondheim kommune gjennom denne prisen heier på kvinner innen teknologi og entreprenørskap! Å få denne prisen under konferansen med navnet "Bridging the Gap" passer godt inn i arbeidet vi gjør i Capeesh med å minske språkbarrierer mellom mennesker. Vi har på rekordtid utviklet en ukrainsk versjon og vil nå gjøre den gratis tilgjengelig for ukrainske flyktninger. Priser som Ung Innovasjonspris hjelper å sette fokus på viktig samfunnsbehov som kan løses med teknologi, og på å få flere kvinner inn i bransjen.

Ung Innovasjonspris er en nasjonal konkurranse rettet mot kvinner som jobber med kommersialisering av innovasjon, særlig innen teknologi og realfag. Hensikten med prisen er å løfte fram kvinner som lykkes, og bidra til å gjøre innovasjonene deres enda mer synlig. Gjennom prisen ønsker Trondheim kommune å gi oppmerksomhet til kvinner som inspirerer andre.

Mer om Ung Innovasjonspris: https://www.trondheim.kommune.no/innovasjonspris/#:~:text=Om%20prisen,innovasjonene%20deres%20enda%20mer%20synlig

Mer om Capeesh: www.capeesh.com/no/

Kontakt Marie Lauvås: 924 09 439.

For spørsmål i anledning prisen kan Karianne Tung, Trondheim Tech Port kontaktes på tlf: 90 65 08 56.