Trondheim tech port-KonferANSE

Alle innledere
fra de siste årene

2023

Alexandra Bech GjørvAlexandra Bech Gjørv

Alexandra Bech Gjørv

Konsernsjef i SINTEF

Alexandra Bech Gjørv

Bech Gjørv har vært konsernsjef i SINTEF, det største uavhengige forskningsinstituttet i Skandinavia, siden 2016.

Hun har en lang lederkarriere i Norsk Hydro og Equinor og har vært visepresident av HR, HSE og CSR. Hun er styreleder i Hafslund-Eco og har tidligere hatt styreverv i Technip SA i Frankrike, og de norske selskapene Schibsted, Eidsiva og Norske Skog. Hun er advokat og har fem år bak seg som partner i advokatfirmaet Hjort. Bech Gjørv ledet også 22. juli-kommisjonen.

Alexandra Bech Gjørv
Ann-Tove KongsnesAnn-Tove Kongsnes

Ann-Tove Kongsnes

Viseadministrerende direktør og investeringsdirektør i Investinor

Ann-Tove Kongsnes

Ann-Tove Kongsnes er viseadministrerende direktør og investeringsdirektør i Investinor.

Ann-Tove Kongsnes har lang erfaring fra ventureinvesteringer innenfor helse og teknologi. Ann-Tove fokuserer primært på nye investeringer og oppfølging av porteføljeselskap innen helse som omfatter både biotech/pharma, med tech og digital helse. Hun har også ansvar for oppfølging av noen av Investinors investeringer innen Semiconductors og Deep Tech.

Ann-Tove har styreposisjoner i både private og børsnoterte selskap. Hun er siviløkonom fra Handelshøyskolen i Bodø og har i tillegg gjennomført Advanced Program in Corporate Finance ved Norges Handelshøyskole.

Ann-Tove Kongsnes
Anne BorgAnne Borg

Anne Borg

Rektor ved NTNU

Anne Borg

Anne Borg er rektor ved NTNU, Norges største universitet.

Anne Borg ble ansatt som rektor ved NTNU 13. desember 2019. Hun var prorektor for utdanning ved NTNU fra 1. august 2017–20. august 2019. Hun var dekan ved det naturvitenskapelige fakultet fra 1. august 2013 - 31. juli 2017 og prodekan for utdanning ved fakultetet fra 2005-2013.

Anne Borg har vært professor i material- og faststoff-fysikk siden 1998 ved Institutt for fysikk. Hun er æresdoktor ved Lunds universitet fra 2018.

Anne Borg
Anne Kjersti FahlvikAnne Kjersti Fahlvik

Anne Kjersti Fahlvik

Områdedirektør for Innovasjon i næringsliv og offentlig sektor i Norges Forskningsråd

Anne Kjersti Fahlvik

Anne Kjersti Fahlvik er områdedirektør for Innovasjon i næringsliv og offentlig sektor i Norges Forskningsråd.

Fahlvik har brei erfaring fra FoU- og innovasjonssystemet gjennom egen forskning i Norge og Sverige, forsker- og lederroller i farmasøytisk industri i Norge og USA i tillegg til erfaring fra en investorfinansiert startup innen medtech.

Hun har sittet i Forskningsrådet siden 2006, har doktorgrad i farmakologi fra Universitetet i Oslo, og er aktiv som foredragsholder, evaluator, mentor og jurymedlem på norske og utenlandske innovasjons- og næringsarenaer.

Anne Kjersti Fahlvik
Asgeir SørensenAsgeir Sørensen

Asgeir Sørensen

Direktør ved AMOS NTNU

Asgeir Sørensen

Professor Asgeir J. Sørensen er direktør for NTNU AMOS. Han er opptatt av forsknings- og forskerdrevet innovasjon og er tett på næringsutvikling. Han har også vært med i selskapene Ecotone AS , Eelume AS, SESx Marine Technologies AS og Zeabuz AS.

Professor Asgeir J. Sørensen har en rekke vitenskapelige publikasjoner og utdannet mer enn 100 mastergrader og 32 doktorander. Han tok mastergrad i marin teknologi i 1988 ved NTNU, og doktorgrad i teknisk kybernetikk ved NTNU i 1993. Asgeir var ansatt hos MARINTEK (SINTEF Ocean) i 1989-1992. I årene 1993-2002 var han ansatt i ulike stillinger i ABB-konsernet. I desember 2002 ble Asgeir medgründer av selskapet Marine Cybernetics AS, hvor han fungerte som administrerende direktør (CEO) frem til juni 2010. Asgeir har vært med i to Sentre for fremragende forskning (SFF) som nøkkelforsker, CeSOS (2003-2012) og NTNU AMOS (2013-2023).

Asgeir Sørensen
Birgitte BryneBirgitte Bryne

Birgitte Bryne

Direktør for teknologi og drift i Norges Bank Investment Management

Birgitte Bryne

Bryne er direktør for teknologi og drift i Norges Bank Investment Management og er ansvarlig for strategi og handlingsplan på teknologi- og driftsområdet.

Hun begynte i Norges Bank Investment Management i 2015 som Global Head of Investment Administration. Bryne kom fra stillingen som finansdirektør i Nordea Bank Norge ASA. Før det har hun hatt ulike stillinger i SEB Enskilda Securities ASA, blant annet derivatmegler, Chief of Staff og Chief Operating Officer for aksjer.

Birgitte Bryne
Bjørn RoppenBjørn Roppen

Bjørn Roppen

Leder for teknologiutvikling i Ava Ocean

Bjørn Roppen

Bjørn Roppen leder Ava Ocean sitt teknologiutviklingsteam og er en av fem opprinnelige gründere av selskapet. Han har solid erfaring og bakgrunn fra lederstillinger i bank- og energisektor, samt mer en 15 års fartstid som salgsdirektør for subseaselskaper som Odin, Rolls Royce og Ulmatec.

Roppen har en Bachelor i computer science fra Høgskolen i Molde. På fritiden er Roppen er en skikkelig ildsjel i Ulsteinvik, og har i tillegg til å være trener for både turntropper, fotball- og håndballag, jobbet frivillig for favorittlaget IL Hødd i nesten 40 år.

Ava Ocean er et teknologi- og sjømatselskap som siden 2016 har jobbet med å utvikle nye metoder for å høste bærekraftig fra havbunnen. Ava Oceans unike og patenterte teknologi, utviklet i samarbeid med noen av verdens fremste havforskningsmiljøer, muliggjør skånsom, men effektiv presisjonshøsting av sjømat uten å negativt påvirke sårbare økosystemer på havets bunn.

Selskapets nyombygde fiskefartøy, Arctic Pearl, er verdens første med Ava Ocean sin banebrytende høsteteknologi ombord. Takket være redskapets dokumenterte skånsomhet kunne selskapet i desember 2022 gjenåpne det historiske fisket etter arktiske kamskjell i Barentshavet, som har vært stengt i mer enn 30 år. 

Ava Ocean, tidligere etablert under navnet TAU Tech, besitter bred erfaring innen fiskeri-, offshore- og maritim industri kombinert med havforskning og har sitt hovedkontor i Ålesund.

Les mer på www.avaocean.no eller følg dem på LinkedIn.

Bjørn Roppen
Dagfinn SætreDagfinn Sætre

Dagfinn Sætre

General Manager for GEHC Cardiovascular Ultrasound og leder for GE Vingmed Ultrasound

Dagfinn Sætre

Dagfinn Sætre er General Manager for GEHC Cardiovascular Ultrasound og leder for GE Vingmed Ultrasound.

Dagfinn har en siv.ing. grad fra NTNU Industriell Matematikk, og har jobbet innenfor medisinsk ultralyd i alle år etter fullført utdannelse. Han har hatt en rekke roller innenfor produktutvikling, hos GE Vingmed Ultrasound i Horten, og globale roller i GE Healthcares (GEHC) ultralyd division. I dag er Dagfinn General Manager for GEHC Cardiovascular Ultrasound, og også leder for GE Vingmed Ultrasound.

Dagfinn Sætre
Einar EilertsenEinar Eilertsen

Einar Eilertsen

Investeringsdirektør i Atoma Capital

Einar Eilertsen

Einar Eilertsen er investeringsdirektør i Atoma Capital med ansvar for venture capital-investeringer i industriell teknologi.

Atoma Capital er en del av Industry Capital Partners, en investeringsplattform backet av Aker ASA, med formål å investere i nullutslipsstransisjonen – fra venture capital til infrastruktur. Eilertsen er utdannet PhD i kjemi fra Universitetet i Oslo og har tidligere jobbet med industriell innovasjon i Eltek og Kongberg Innovasjon.

Einar Eilertsen
Erik AbildErik Abild

Erik Abild

Regionsjef for Norges Røde Kors i Europa

Erik Abild

Erik Abild er regionsjef for Norges Røde Kors i Europa og leder organisasjonens humanitære respons til Ukrainakrisen. Norges Røde Kors er tilstede på bakken i Ukraina og bistår med helsehjelp til sårbare mennesker i nød.

Den internasjonale Røde Kors-bevegelsen har så langt i krigen hjulpet over 10 millioner mennesker i og rundt Ukraina. Abild har nesten ti års erfaring fra humanitært arbeid, inkludert ledelse av operasjoner i Syria og Gaza. Han har også jobbet som rådgiver til HKH Kronprinsen, og har en master fra Universitetet i Oxford.

Les mer om hva Røde Kors gjør i Ukraina eller følg organisasjonen på Linkedin.

Erik Abild
Erling NordbøErling Nordbø

Erling Nordbø

CEO i Aleap

Erling Nordbø

Erling Nordbø er CEO i Aleap, og han har lang erfaring med kommersialisering av produkter og tjenester innen biotech, medtech og digital helse.

Erling Nordbø har vært CEO i Aleap, den største inkubatoren for helsestartups i Norden, siden etableringen i 2016.

Han har hatt en lang lederkarriere i internasjonale selskaper som Merck AG og Shire Pharmaceuticals. Før det arbeidet han som coach for Olympiatoppen og i trenerteamene til landslagene i langrenn og skiskyting. Erling Nordbø har en mastergrad i fysiologi og MBA fra ESCP i Paris.

Erling Nordbø
Eva CamererEva Camerer

Eva Camerer

Direktør for strategidivisjonen i Innovasjon Norge

Eva Camerer

Eva er i dag direktør for strategidivisjonen i Innovasjon Norge, hvor hun har ansvar for myndighetsdialog, bærekraft, kommunikasjon og markedsføring.

Eva Camerer har en mastergrad i statsvitenskap og har jobbet med innovasjonspolitikk og internasjonalisering av norsk næringsliv i en årrekke. 

Eva hadde bakgrunn fra NUPI, Utenriksdepartementet og Riksantikvaren før hun startet i Innovasjon Norge i 2008. Fra 2010 til 2012 var Eva utlånt til Europakommisjonen i Brussel som nasjonalekspert på innovasjonspolitikk.

Eva Camerer
Guro SkjævelandGuro Skjæveland

Guro Skjæveland

Investeringansvarlig i Nysnø

Guro Skjæveland

Guro Skjæveland har vært en del av Nysnøs investeringsteam siden 2020, og hun er involvert i både direkte- og fondsinvesteringer.

Hun har erfaring fra energisektoren som rådgiver i Rystad Energi hvor hun bistod kunder med markedsanalyser og dybdeinnsikt relevant for strategiske beslutninger. Som konsulent i Proactima hadde Guro fokus på risikovurdering og endringsledelse.

Guro har en mastergrad i industriell økonomi og teknologiledelse fra Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU). Hun har en spesiell interesse for matematikk som inspirerte henne til å velge spesialisering innen anvendt økonomi og optimalisering. Hennes økende interesse for klima overbeviste henne om å bruke sin kompetanse til å oppnå varig positiv endring med investeringskapital som verktøy i Nysnø.

Guro Skjæveland
Jan Christian VestreJan Christian Vestre

Jan Christian Vestre

Næringsminister

Jan Christian Vestre

Vestre var daglig leder i møbelprodusenten Vestre frem til utnevnelsen som næringsminister i Jonas Gahr Støres regjering. Mellom 2013 og 2017 var han styreleder for gjenreisningen av Utøya etter terrorangrepene 22. juli 2011.

Vestre er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo. Han var politisk rådgiver for tidligere nærings- og handelsminister Trond Giske i 2013 og politisk rådgiver for Arbeiderpartiets representanter i kirke-, utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget fra 2010 til 2012. Vestre var politisk rådgiver for tidligere leder i AUF Martin Henriksen fra 2007 til 2009, sentralstyremedlem i AUF fra 2010 til 2012 og leder i Elevorganisasjonen fra 2006 til 2007.

Jan Christian Vestre
Jan-Frode JansonJan-Frode Janson

Jan-Frode Janson

Konsernsjef i SpareBank 1 SMN

Jan-Frode Janson

Jan-Frode Janson er konsernsjef i SpareBank 1 SMN.

Han har tidligere vært konsernsjef i SpareBank 1 Nord-Norge og viseadministrerende direktør i Fokus Bank/Danske Bank, i tillegg til lederjobber i Orkla og ABB.

Jan-Frode er doktoringeniør i Industriell økonomi og teknologiledelse, fra NTNU, sant utdannet siviløkonom fra siviløkonomiutdanningen i Bodø.

Jan-Frode Janson
Johanne Tryggvason HosenJohanne Tryggvason Hosen

Johanne Tryggvason Hosen

Prosjektleder i SINTEF Ocean AS i avdeling for nye biomarine ressurser og industri

Johanne Tryggvason Hosen

Johanne Tryggvason Hosen jobber i dag som prosjektleder på SINTEF Ocean, i faggruppen makroalger i avdelig for nye biomarine ressurser og industri.

Hun har bakgrunn innen ernæringsfaget med en BSc i ernæringsvitenskap. Johanne har også en Executive master of business and administration (eMBA) in Sustainable Innovation in Global Seafood Management fra NHH.

Hun skrev masteroppgaven sin i 2020 om «Makroalgedyrking i Norge og markedsmuligheter» og er nå ansatt som administrerende prosjektleder på JIP Seaweed Carbon Solutions.

Johanne Tryggvason Hosen
Julie BenumJulie Benum

Julie Benum

Direktør for Strategi og ESG i Norbit

Julie Benum

Julie Dahl Benum er tiltredende direktør for strategi og ESG samt sjef for corporate services i NORBIT ASA.

Benum kommer fra en rolle som senior manager og sjef for strategi i konsulentfirmaet Impello. Hun har også erfaring som prosjektleder for kommersialisering av teknologi og forskning fra NTNU og St. Olavs hospital, og som konsulent fra Boston Consulting Group. 

Benum har en sivilingeniørgrad innen industriell økonomi og teknologiledelse fra NTNU, med en teknisk retning innen energi og hovedprofil innen strategi og internasjonal forretningsutvikling.

Julie Benum
Karianne TungKarianne Tung

Karianne Tung

Daglig leder i Trondheim Tech Port

Karianne Tung

Karianne Tung har lang erfaring fra politikken og har sittet på Stortinget som representant for Arbeiderpartiet.

Hun har jobbet som strategisk kommunikasjonsrådgiver på NTNU, og innehar flere styreverv. Siden 2020 har hun vært daglig leder i Trondheim Tech Port. Tung har en bachelorgrad i statsvitenskap fra NTNU.

Karianne Tung
Kjetil SkaugsetKjetil Skaugset

Kjetil Skaugset

Seniorrådgiver og ansvarlig for Fusion Energy i Equinor

Kjetil Skaugset

Kjetil Skaugset er seniorrådgiver og ansvarlig for Fusion Energy i Equinor.

Skaugset har mer enn 17 års erfaring fra Equinor (og Statoil) i et bredt felt av (leder)roller som spenner fra forskning og utvikling, feltutvikling, venture- og forretningsutvikling, og prosjekt- og linjeledelse. I sju av disse årene var han forskningssjef i Equinor.

Skaugset har en BSc fra Høgskolen i Ålesund, en MSc og PhD (2002) fra NTNU. Han har også hatt Post.Doc-stillinger ved MIT og NTNU.

Kjetil Skaugset
Lena Nymo HelliLena Nymo Helli

Lena Nymo Helli

CEO i Norway Health Tech

Lena Nymo Helli

Lena Nymo Helli er CEO i Norway Health Tech. Hun har over 25 års erfaring fra internasjonal farmasøytisk industri. Nymo Helli er lidenskapelig opptatt av å bygge helseindustrien og løse helseutfordringer.

Hun har jobbet i mange faser av produktlivssyklusen, fra forskning og utvikling til salg og markedsføring. Nymo Helli har bekledd roller som medisinsk direktør, kommersiell direktør og daglig leder for AbbVie i Norge. Hun har en bred ledererfaring fra ulike roller og fra ulike land.

Nymo Helli has en mastergrad i farmasi fra Universitetet i Oslo og Christian-Albrechts University i Kiel, samt bedriftsøkonomi fra BI.

Lena Nymo Helli
Randi NessRandi Ness

Randi Ness

Privatsekretær for NATOs generalsekretær

Randi Ness

Randi Ness er privatsekretæren til NATOs generalsekretær, Jens Stoltenberg.

Randi tiltrådte sin andre periode i denne rollen i 2022, etter å ha innehatt rollen fra 2014 til 2018. I mellomtiden har hun tilbrakt fire år i Pwc som konsulent. Hun har tidligere vært politisk rådgiver til Jens Stoltenberg. 

Randi har en bachelorgrad i statsvitenskap fra NTNU og en MBA i økonomisk styring og ledelse fra NHH i Bergen.

Randi Ness
Ronny LieRonny Lie

Ronny Lie

Group Chief Communication Officer i KONGSBERG

Ronny Lie

Ronnie Lie er Group Chief Communication Officer i KONGSBERG.

Ronny Lie har vært ansatt som kommunikasjonsdirektør i Kongsberg Gruppen siden 2010. Før dette har han erfaring som konsulent og direktør i Norsk Opinion/Kantar, kommunikasjons- og IR direktør i Kongsberg Automotive, forskningsleder i Telemarksforskning og konsulent/partner i analyse- og rådgivningsselskapet Opinion.

Lie er utdannet statsviter fra UiO med spesialisering innenfor demokrati, internasjonal konflikt og kommunikasjon.

Ronny Lie
Roy ReiteRoy Reite

Roy Reite

Administrerende Direktør i SalMar Aker Ocean

Roy Reite

Roy Reite har gjennom en årrekke jobbet med store byggeprosjekter innen maritim sektor og offshore, han har de siste året ledet SalMar Aker Ocean.

Gjennom 25 år var Reite en sentral leder i Aker Yards og konsernsjef i det som nå er skipsverftsgruppen Vard. Reite har betydelig erfaring med å lede både noterte og unoterte selskaper, og han har bidratt til å bygge en virksomhet med mer enn 10.000 ansatte og 12 milliarder kroner i årlig omsetning. I 2019 ble han ansatt som daglig leder i Fjordlaks før han i 2022 gikk til SalMar Aker Ocean.

Roy Reite
Rune BjerkeRune Bjerke

Rune Bjerke

Leder og foredragsholder

Rune Bjerke

Rune Bjerke har vært konsernsjef i DNB gjennom 13 år. Han har bred ledererfaring fra industri og energi, men han har også vært politiker. Nylig var han medforfatter for boken «Innovasjonskapasitet».

Rune Bjerke holder foredrag om ledelse, endringsledelse, innovasjon og kulturbygging. Han bruker gjerne historier og eksempler fra sine mange år i DNB og eksempler for eksempel fra utviklingen og lanseringen av Vipps. Rune deltar også gjerne i sofasamtaler og paneldebatter.

Rune Bjerke
Snorre ValenSnorre Valen

Snorre Valen

Redaktør i Trønderdebatt og leder av Kringkastingsrådet

Snorre Valen

Snorre Valen er redaktør i Trønderdebatt og leder av Kringkastingsrådet, tidligere nestleder i SV og tidligere leder i Technoport.

Snorre har skrevet boka "Utøyakortet" om ettervirkningene av terrorangrepet 22. juli, og sitter i den regjeringsoppnevnte ekstremismekommisjonen.

Snorre Valen
Stein MortensholmStein Mortensholm

Stein Mortensholm

Kommunikasjonssjef i SINTEF Industri

Stein Mortensholm

Stein Mortensholm er kommunikasjonssjef i SINTEF Industri.

Han har bakgrunn fra Adresseavisen som journalist og fra NTNU som seniorrådgiver innen samfunnskontakt. Mortensholm har også flere års erfaring som fotballkommentator i Fotball Media og Eurosport. Han er utdannet ved NTNU med mastergrad i offentlig administrasjon.

Stein Mortensholm
Thale Kuvås SolbergThale Kuvås Solberg

Thale Kuvås Solberg

CEO og president av Q-Free ASA

Thale Kuvås Solberg

Thale Kuvås Solberg er CEO og president i det internasjonale teknologifirmaet Q-Free ASA som har hovedkvarter i Trondheim. Q-Free er leverandør av intelligente transportsystemer og er børsnotert på Oslo Børs. 

Thale har tidligere vært en del av lederteamet i Volue ASA og har også hatt lederroller i Sparebank1, Ernst & Young og JP Morgan Chase. 

Hun har en siviløkonomgrad fra NHH, en MSc i risikostyring fra University of Southampton, og en BSc i internasjonal business fra Copenhagen Business School.

 I 2020 ble Thale nominert som en av Norges 50 fremste tech-kvinner av Abelia.

Thale Kuvås Solberg
Thomas ReinertsenThomas Reinertsen

Thomas Reinertsen

CEO i Hydrogen Mem-Tech

Thomas Reinertsen

Thomas Reinertsen startet Hydrogen Mem-Tech i 2017 og er CEO i selskapet.

Thomas Reinertsen startet Hydrogen Mem-Tech i 2017 etter å ha bygget opp Reinertsen AS fra ca 100 til 3000 medarbeidere og bygget ned samme firma til 2 medarbeidere. Han er en leder full av medvind og skrubbsår med en stor forkjærlighet for å bygge industri og teknologibedrifter. Reinertsen er utdannet sivilingeniør i termodynamikk ved University of Aberdeen.

Thomas Reinertsen
Thor Richard IsaksenThor Richard Isaksen

Thor Richard Isaksen

Daglig leder i 6AM

Thor Richard Isaksen

Thor Richard Isaksen er daglig leder i innovasjonsseskapet 6AM, som driver Trondheims største inkubatormiljø og har et eget akseleratorprogram for lovende teknologistartups med internasjonale ambisjoner.

Thor Richard har de siste årene jobbet strategisk og engasjert for å knytte økosystemet i Trondheim tettere sammen, og er aktuell med både det ferske investeringsfondet Gnist Kapital og økosystemprosjektet StartupTRD. Han har et brennende hjerte for at flere gründere skal velge Trondheim og holde bedriften på riktig side av Dovre. I 2022 fikk han utmerkelsen "Community Builder of Year" av Trondheim Tech Port. 

Han har tidligere jobbet i teknologiselskapet Zedge (NYSE) og var grunnlegger av AI-startupen InstaPoll og TrondheimTech.

Thor Richard Isaksen
Toril A. Nagelhus HernesToril A. Nagelhus Hernes

Toril A. Nagelhus Hernes

Prorektor for innovasjon ved NTNU

Toril A. Nagelhus Hernes

Hernes er professor i medisinsk teknologi og prorektor for innovasjon ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet.

Hun er blant annet også i styret i NTVA (Norges Tekniske Vitenskapsakademi) og er medlem av den nasjonale referansegruppen Horizon Europe (EIC, EIE, EiT: Innovasjon Norge) og European University Associations ekspertgruppe på innovasjonsøkosystemer.

Toril A. Nagelhus Hernes
Trond UtneTrond Utne

Trond Utne

Konst. direktør for Helseplattformen

Trond Utne

Trond Utne hadde vært administrerende direktør i Hemit i ti måneder da han i midten av mars tok oppdraget med å lede Helseplattformen midlertidig.

Han har bakgrunn fra Industriell økonomi ved NTNU, er en erfaren leder og strategisk rådgiver. Han har tidligere erfaring fra bl.a. Norsk Helsenett, Ernst & Young og ikke minst Sopra Steria, som han har vært sentral i å utvikle fra et lite prosjektkontor på 18 ansatte til en av de største konsulentmiljøene i byen med nærmere 200 ansatte. Som konsulent har han tung erfaring fra digitalisering igjennom bl.a. Program for Digitalt førstevalg i Trondheim kommune og det nasjonale prosjektene eByggesak og eByggesøknad for KS.

Trond Utne
Vincent Wego FleischerVincent Wego Fleischer

Vincent Wego Fleischer

Strategi- og kommunikasjonsdirektør i SINTEF

Vincent Wego Fleischer

Vincent Fleischer har ansvar for strategi- og kommunikasjonsarbeidet i SINTEF.

Han leder også arbeidet med å samle erfaringer fra bruk av offentlige virkemidler for forskning og innovasjon, og gi myndighetene råd om framtidig politikkutforming basert på dette.

Fleischer har bred erfaring fra strategiarbeid blant annet i Innovasjon Norge og Boston Consulting Group. Han har også erfaring fra politikkutforming både i Næringsdepartementet og Kommunaldepartementet.

Vincent Wego Fleischer
Øystein Eriksen SøreideØystein Eriksen Søreide

Øystein Eriksen Søreide

Administrerende direktør i Abelia

Øystein Eriksen Søreide

ØysteinEriksen Søreide er administrerende direktør i Abelia, foreningen og teknologi-og kunnskapsvirksomheter. Han kom til Abelia fra stillingen som bydelsdirektøri bydel Grorud i oktober 2019.

Fra 2013 til 2015 var han byråd for helse og sosiale tjenester i Oslo. Tidligere har hanværtmarkedssjef i CARE Norge, SOS barnebyer og UNICEF, markedssjef og salgssjef for Europa, Afrika og Midtøsten i O. Mustad og Søn, og sjefsekretær i Oslo Høyre.

Eriksen Søreide er utdannet Sivilmarkedsfører fra Norges Markedshøyskole og BI.

Øystein Eriksen Søreide

2022

Alis WilsonAlis Wilson

Alis Wilson

Project Coordinator of the Ada Project

Alis Wilson

Alis is 24 years old and currently finishing her master's degree in Informatics at NTNU Trondheim, where she researches on gender equality in tech entrepreneurship.

Besides studying and coding, she has a lot of experience arranging events through the student association of informatics and the Ada project, where she now works as a project coordinator.

Diversity in tech and computer science are some of Alis’ biggest passions, and she will not stop contributing until the gap is gone.

Alis Wilson
Anne BorgAnne Borg

Anne Borg

Rector of NTNU

Anne Borg

Anne Borg was appointed as Rector at NTNU 13 December 2019.

She was Pro-Rector for Education at NTNU 1 August 2017–20 August 2019. She was Dean at the Faculty of Natural Sciences 1 August, 2013 - 31 July, 2017 and Vice Dean for Education at the faculty 2005-2013. Anne Borg is a professor in condensed matter physics since 1998 at the Department of Physics. She is honorary doctor at Lund University from 2018.

Anne Borg
Annika Szabo PortelaAnnika Szabo Portela

Annika Szabo Portela

Interim Managing Director EIT Health Scandinavia

Annika Szabo Portela

Since January Annika is interim managing director for EIT Health Scandinavia part of EIT (European Institute of Innovation and Technology) one of the world’s largest life science networks. Working across borders, EIT Health bring together the brightest minds from the worlds of business, research, education, and healthcare delivery to answer the biggest health challenges Europe faces

Annika works strategically with innovation and partnership at the intersection of academia, business, and the public sector. The mission includes making EIT Health Scandinavia a springboard to Europe for Nordic innovative healthcare companies. Prior to joining EIT health she studied and worked in Sweden, the UK and France (Karolinska Institutet, Karolinska University Hospital, KTH Royal Institute of Technology, City University London, INSEAD Business School). Annika has a PhD in Medical Science and a clinical background in Speech Language Pathology. Her clinical background and experience from research and higher education from Sweden and abroad has proven an excellent resource for exploring and facilitating new ideas and find practical resources creating products and services rooted in innovation.

Annika Szabo Portela
Arianna Minoretti Arianna Minoretti

Arianna Minoretti

Chief Engineer in the Technology and Development Department of the Norwegian Public Road Administration

Arianna Minoretti

Arianna is Chief Engineer in the Technology and Development Department of the Norwegian Public Road Administration (NPRA) ⏤ in Norwegian Statens Vegvesen. There, she has been working since 2014 on the ‘Submerged Floating Tube Bridge’ (SFTB) project, both on a national and international level.

From 2016 until today, she has followed several research projects that have been developed in collaboration with universities and private consultancy firms. She is responsible for disseminating research results and studies through technical / scientific publications, attending international conferences and public information meetings, as well as technical meetings all over the world. Since 2020 she has been chief engineer and has been working with new technologies related to materials and floating structures, focusing on developing more durable and sustainable solutions from an environmental point of view. In addition, Arianna also works on Norwegian- and international regulations.

Arianna has a Masters in Civil Engineering from Politecnico di Milano. She specialized in structures, in particular design for seismic and hydrogeological risk areas. She has held 2 TEDxTalks and was nominated, in May 2020, ‘Cavaliere dell’Ordine della Stella d’Italia’ by the President of the Italian Republic.

Arianna Minoretti
Astrid SvarvaAstrid Svarva

Astrid Svarva

Executive Vice President, Technology and Digitization at NTE

Astrid Svarva

Astrid Svarva is Executive Vice President, Technology and Digitization at NTE. She has a master's degree in technology / master's degree in Energy and Environment from NTNU.

NTE's vision is to contribute to a climate-neutral and digital Trøndelag. Amongst other projects, they are collaborating with H2 Marine, Moen Verft, Moen Marin, and Midtnorsk Havbruk to build a hydrogen-powered service vessel with associated onshore facilities for hydrogen production and bunkering - the Pilot-E program.

Astrid is also a board member of NTE Energi AS.

Astrid Svarva
Espen Barth EideEspen Barth Eide

Espen Barth Eide

Minister of Climate and Environment

Espen Barth Eide

Espen Barth Eide is Norway’s Minster of Climate and Environment. He was appointed in November 2021. He is also the President of the United Nations Environment Assembly (UNEA), preparing for the fifth UNEA meeting in Nairobi next year.

He previously served as Minister of Defence (2011-12) and of Foreign Affairs (2012-13). From 2014 to 2016 he served as Managing Director and Member of the Managing Board at the World Economic Forum in Geneva.

He joined the Labour Party in 1979 and in the 1980s held several positions in AUF (Labour Party Youth). He graduated from the University of Oslo in 1993 with a candidatus rerum politicarum degree. He also studied at the Autonomous University of Barcelona.

In 1993, Eide began working as a researcher in the United Nations Program at the Norwegian Institute of International Affairs (NUPI). He became Head of this program in 1996, later working as an advisor to the panel on Threats, Challenges and Change and the Report on Integrated Missions. In 2002 he became the head of NUPI's Department of International Politics, a position he held until he returned to Government in 2005.

Espen Barth Eide
Frode HalvorsenFrode Halvorsen

Frode Halvorsen

Cluster Manager of Ocean Autonomy Cluster (OAC)

Frode Halvorsen

Trondheim has a long history and a strong community within the field of ocean technology, so OAC represents world leading research, industry and some really interesting entrepreneurs.

OAC provides tools for collaboration and innovation processes between the members, and also does some project management in collaborative projects. OACs goal is to develop and commercialize world leading autonomous ocean technology solutions for a better tomorrow.

Frode Halvorsen
Henriette UndrumHenriette Undrum

Henriette Undrum

Vice President of Norway Energy Hub

Henriette Undrum

Henriette Undrum, Vice President and Project director for “Norway energy hub” – an industrial plan for the energy nation Norway.

The purpose of the plan is to contribute to the transition Norway will go through in the next few years - and how we can maintain Norway's position as an energy nation through investment in new industries and by creating growth and new jobs. Norway has great opportunities for new green jobs and Equinor wants to play a leading role in this development. Now we will create industrial development and values for the future. 

The project is working to realize investments in new value chains such as offshore wind, CO2 capture and storage, and hydrogen and also decerbonize oil and gas value chains. Undrum has been employed by Equinor since 1997 and has since held a large number of positions in various business areas, including research and technology development, modifications and field development projects, operations on the Norwegian shelf, renewables, business development and strategy. She has also been site manager at Equinor's research center in Trondheim and is active with several board positions. Before joining Equinor, she worked as a researcher at SINTEF. Undrum holds a Master of Science in Mechanical engineering from Norwegian University of Science and Technology (NTNU) and additional education in corporate governance from BI – Norwegian Business School.

Henriette Undrum
Håkon HaugliHåkon Haugli

Håkon Haugli

CEO of Innovation Norway

Håkon Haugli

Håkon Haugli is CEO of Innovation Norway. He was previously CEO of Abelia, NHO's association for knowledge and technology companies.

He was a former parliamentary representative for the Labor Party (2009-2013), where he was first a member of the Local Government and Administration Committee, and then of the Health and Care Committee.

Haugli has a law degree from the University of Oslo.

Håkon Haugli
Jenni Susanna SkaaraJenni Susanna Skaara

Jenni Susanna Skaara

Leader of FRAM, NTNU

Jenni Susanna Skaara

Jenni Skaara is leader of Fram NTNU, the students' innovation collective. Her engagement lies within student engagement within innovation and entrepreneurship.

She has been HR-responsible and board member in the non profit student organisation Start NTNU, an organisation that works for inspiring and engaging students in innovation and Entrepreneurship. She has experience from marketing in the student startup Kvist Solutions.

Currently Jenni is a student at NTNU School of Entrepreneurship and together with her class mate she is starting a tech business, aiming to detect horse injuries in early stages by using camera technology and datavision.

Jenni Susanna Skaara
Jonas Gahr StøreJonas Gahr Støre

Jonas Gahr Støre

Prime Minister of Norway

Jonas Gahr Støre

Jonas Gahr Støre is Norway’s Prime Minister and has been Leader of the Labour Party since 2014.

He served under Prime Minister Jens Stoltenberg as Minister of Foreign Affairs from 2005 to 2012 and as Minister of Health and Care Services from 2012 to 2013. He has also been a Member of the Storting for Oslo since 2009.

Jonas, from 1998, has served as executive director (Chief of Staff) in the World Health Organization under the leadership of Gro Harlem Brundtland. He was executive chairman of the think tank ECON Analyse from 2002 to 2003 and secretary general of the Norwegian Red Cross from 2003 to 2005.

He attended Berg School in Oslo, then underwent naval officer training at the Royal Norwegian Naval Academy. He later studied political science for five years at Sciences Po in Paris.

Jonas Gahr Støre
Kjersti ReinsnosKjersti Reinsnos

Kjersti Reinsnos

Managing Director and Head of Equinor Ventures Europe

Kjersti Reinsnos

Kjersti Reinsnos is the Managing Director and Head of Equinor Ventures Europe, the corporate VC arm of Equinor. Equinor Ventures invests in and supports innovative companies to shape the future of energy.

She has an extensive international background from investment banking in Goldman Sachs in London and with the Norwegian Oil Fund. Her early career was with the Norwegian Foreign Affairs and working for various international organisations.

Kjersti is an independent board member with NASDAQ Oslo ASA a commodity derivative exchange. She has two law degrees from Norway and New York University, and lives in Oslo.

Kjersti Reinsnos
Kristin JordalKristin Jordal

Kristin Jordal

Chief Scientist at SINTEF Energy’s Gas Technology department

Kristin Jordal

Kristin Jordal is chief scientist at SINTEF Energy’s Gas Technology department. She works with Carbon Capture Storage (CCS) projects and is the coordinator of the European ACCSESS project.

She has also been in charge of the, now ended, CEMCAP and RECAP projects.

Kristin has worked in SINTEF since 2004, and she has a MSc in Engineering from the University of Lund (Sweden).

Kristin Jordal
Kristin Y PettersenKristin Y Pettersen

Kristin Y Pettersen

Professor in the Engineering Cybernetics at the Norwegian University of Science and Technology

Kristin Y Pettersen

Kristin Y. Pettersen is a Professor in the Engineering Cybernetics at the Norwegian University of Science and Technology (NTNU) and Adjunct Professor at the Norwegian Defence Research Establishment. She is a co-founder of the subsea robotics company Eelume AS, where she was CEO 2015-2016.

She was awarded an ERC Advanced Grant 2020 and received the IEEE CSS 2020 Hendrik W. Bode Lecture Prize. She is IEEE CSS Distinguished Lecturer, IEEE Fellow, a member of the Norwegian Academy of Technological Sciences, and a member of the Academy of the Royal Norwegian Society of Sciences and Letters.

Her main research interests are in the development of methodologies for the analysis and control of autonomous robots, with an emphasis on marine robotics and snake robotics.

Kristin Y Pettersen
Lars AddeLars Adde

Lars Adde

Researcher

Lars Adde

Lars Adde (PT, PhD), is responsible for the In-Motion concept at St. Olavs hospital and NTNU, assessing infant spontaneous movements for the early detection of perinatal brain injury and prediction of Cerebral Palsy. He has more than 22 years’ clinical and research experience working with diagnostics and treatment at the Neonatal Infant Care Unit (NICU) and from follow-up programs in specialized healthcare.

He leads an interdisciplinary research team comprising physiotherapists, neonatologists, pediatricians, human movement scientist’s and computer engineers, using Artificial Intelligence (AI), machine learning (ML) and Deep learning for automated tracking of spontaneous infant movements from videos and development of models for prediction of later functional outcomes.

The In-Motion team‘s main clinical studies cover multisite international studies in Norway, Denmark, USA, Belgium, China, India, and Turkey. Lars is also responsible for an ongoing implementation study of early remote risk assessment for cerebral palsy for all high-risk infants in The Central Norway Regional Health Authority during the period 2019- 2024.  

Lars graduated as a physiotherapist at Oslo University College in 1986 and the degree of PhD in Clinical Medicine at NTNU in Trondheim in 2010. He is currently responsible for all In-Motion medical research activities at St. Olavs hospital and NTNU.

Lars Adde
Margrethe MarkussenMargrethe Markussen

Margrethe Markussen

CEO of Tidligfasefondet

Margrethe Markussen

Margrethe Markussen is the CEO of Tidligfasefondet, a fund investing in start ups. She has a long career within finance, and has worked in international companies such as Atradius and Storebrand.

Margrethe is one of few female entrepreneurs in finance, and is the founder of Forte Fondsforvaltning AS, where she worked as CEO for 11 years. Additionally, Margrethe is connected to the incubator T:lab while also being a board member of several companies.

She has a master’s degree in business administration.

Margrethe Markussen
Marius WiderøeMarius Widerøe

Marius Widerøe

Director of NTNU Health

Marius Widerøe

Marius Widerøe is director of NTNU Health which is one of NTNU's strategic research areas. NTNU Health actively supports research, innovation and communication within a broad specter of disciplines and facilitate interdisciplinary collaborations and activities relating to health research and innovation. The aim is to promote better health, quality of life and sustainable health services.

Previously Marius worked as manager of MR Core Facility where he facilitated and helped other scientists to use MR as a research tool. He has also lead the national research infrastructure Norwegian Molecular Imaging Infrastructure (NORMOLIM) located in Trondheim, which is also a node in Euro-BioImaging ERIC (European Research Infrastructure Consortium).

As Associate professor in MR Marius taught MR in PhD and Master programs and as researcher he worked with multidisciplinary preclinical translational research, mainly neonatal brain injury, but also brain development, Alzheimer's disease, cancer and use of nanoparticles, where use of MR-methods and other molecular imaging techniques have been in focus.

Marius Widerøe
Nikolai AstrupNikolai Astrup

Nikolai Astrup

Member of the Norwegian Parliament

Nikolai Astrup

Nikolai Astrup has served as Norwegian Minister of International Development, Minister of Digitalisation, and Minister of Local Government and Modernisation.

He has been a Member of Parliament since 2009, representing the Conservative Party, and is currently a Member of the Standing Committee on Energy and Environment.

He also served on the UN Secretary General’s High-Level Panel on Digital Cooperation.

Nikolai Astrup
Nils RøkkeNils Røkke

Nils Røkke

Executive Vice President for Sustainability at SINTEF

Nils Røkke

Nils Røkke is Executive Vice President for Sustainability in SINTEF, the largest research institute in Norway with 2000 employees. He has been a member of the management board of SINTEF since 2008, and he was Head of the SINTEF Europe office in Brussels until recently.

He is also President of EERA- the European Energy Research Alliance. EERA has 250 partners from energy research institutes and universities in 30 European countries with more than 50000 people engaged in energy research. He is also a member of the European ZEP (zero emission power) Advisory Council, Co-chair of the Executive Committee of ZEP and member of the Portfolio Board (Energy, Low Emissions and Transport) of the Norwegian Research Council (RCN).

Nils hold a PhD in combustion from NTH (NTNU) and is a Forbes contributor, writing on energy and climate issues and also actively taking part in the public debate on the energy and climate transition.

Nils Røkke
Siril OslandSiril Osland

Siril Osland

Pediatric Physical Therapist at St Olavs

Siril Osland

Siril Osland (PT) is working as a pediatric physical therapist at the Pediatric Clinic, Clinic of Clinical Services, St. Olavs hospital in Trondheim. One of her main work responsibilities is at the neonatal intensive care unit (NICU), evaluating newborns’ motor development, guiding parents, and she is part of the multidisciplinary follow-up team at the hospital.

Siril has many years of clinical experience within the field and has specialized in the method General Movement Assessment (GMA), which is about early observation of spontaneous movements and early detection of cerebral palsy (CP). She is co-responsible for the trained GMA expert team at St. Olavs hospital, providing early risk assessment for CP to all high-risk infants in the region. Siril has experience within communication and cooperation between specialist- and primary healthcare through many years in local follow-up of infants and their families. She is highly interested in innovating healthcare to provide early risk assessment for all high-risk infants. She is now a part of the interdisciplinary team at St. Olavs hospital and NTNU, developing machine learning models for prediction of CP.

Siril graduated as physical therapist at Bergen University College in 2004. She has been a part of data collecting team in different clinical studies, developed instructions for home-based video recordings and is trained in the General Movement Assessment technique from Modena, Italy in 2019 and in Toulouse, France in 2021.

Siril Osland
Sulalit BandyopdhyaySulalit Bandyopdhyay

Sulalit Bandyopdhyay

Co-Founder and CTO of Lybe Scientific

Sulalit Bandyopdhyay

Sulalit is co-founder and CTO of Lybe Scientific. He played a pioneering role in the development of NTNU’s COVID 19 Test kit with his contributions on the magnetic bead technology in early 2020, and the subsequent large-scale production which led to the establishment of Lybe Scientific.

He is also an Associate Professor within Particle Engineering and Hydrometallurgy at the Department of Chemical Engineering, NTNU, and a Researcher at the Department of Water Management, TU Delft, Netherlands. Recipient of JBNSTS 2006, DAAD 2009, he leads a research team comprising ~30 members and his research interests include synthesis, characterization and functionalization of nanoparticles with applications in nanomedicine, hydrological tracing, water management among others ; modelling of nanosystems; recycling of Lithium-ion batteries.

He graduated with a B.E (Hons) in Chemical Engineering from Jadavpur University, India and was thereafter awarded the Erasmus Mundus Fellowship to do his MSc in Chemical Engineering at NTNU, Norway and ETH Zurich, Switzerland. He is currently the Centre Manager for the recently established Particle Engineering Research Centre.

Sulalit Bandyopdhyay
Sven KolstøSven Kolstø

Sven Kolstø

CEO of Optoscale

Sven Kolstø

Sven is the founder and CEO of OptoScale, which is his third aquaculture start-up. His expertise lies in combining industry needs with technology development, and building strong teams to deliver finished products to the industry.

Besides from OptoScale he is involved in several ocean related startup companies in Norway, as the result of being an early stage investor in these companies.

He holds a MSc in industrial engineering from The Norwegian University of Science and Technology (NTNU). When not working or spending time with his little family, Sven enjoys fishing, either with his – according to some – too many rods, or using his spear gun.

Sven Kolstø
Tarje BjørgumTarje Bjørgum

Tarje Bjørgum

Head of Sustainability and Future Health at Abelia

Tarje Bjørgum

Tarje Bjørgum is Head of Sustainability and Future Health at Abelia, NHO's association for knowledge and technology-based companies. He is passionate about solving society's most pressing challenges through future-oriented innovation policy and radical innovation.

Tarje holds a master's degree in political science and mass communications research from University of Leicester. He has a multi-sector background, with experience from both private sector and from several ministries within the Norwegian Government. 

Tarje is also member of HelseOmsorg21, the Government-appointed Council for innovation, research and business development within health and care services.

 

Tarje Bjørgum
Terje EidesmoTerje Eidesmo

Terje Eidesmo

CEO of Investinor

Terje Eidesmo

Terje Eidesmo is Investinor’s CEO. His professional background includes senior management roles at Equinor and as Adjunct Professor at NTNU. He later founded EMGS, which he took public as CEO in 2007. EMGS achieved unicorn status after securing a NOK 12 billion valuation via IPO.

Terje completed his PhD in physics at the Norwegian University of Science and Technology (NTNU). As part of his research, Terje conducted experiments in microgravity aboard the NASA space station. Terje then switched from physics to investing and leadership roles with ProVenture and ScaleAQ before taking the helm at Investinor in 2019.

Terje Eidesmo
Tomas FiksdalTomas Fiksdal

Tomas Fiksdal

CTO at H2 Marine

Tomas Fiksdal

Tomas Fiksdal is CTO at H2 Marine. He has a M.Sc. in process technique and 25 years of experience within oil and gas, LNG and research and development.

H2 Marine's application for the Pilot-E program was approved in January, and granted just over NOK 28 million. The Pilot-E program aims to build a hydrogen-powered service vessel with associated onshore facilities for hydrogen production and bunkering. The project is being delivered in collaboration with Moen Verft, Moen Marin, Midtnorsk Havbruk, and NTE Energi.

Tomas is also Green Hydrogen Project Manager at Greenstat. He has worked there since 2016.

Tomas Fiksdal
Ulrik WisløffUlrik Wisløff

Ulrik Wisløff

Head of CERG

Ulrik Wisløff

Ulrik Wisløff is a researcher, a professor and an entrepreneur in the field of exercise physiology, and the Head of the Cardiac Exercise Research Group (CERG) at the Dept. of Circulation and Medical Imaging, NTNU. He was appointed professor in 2008 and quickly built up an international, transdisciplinary and competitive group.

He is working on projects related to optimising the benefits of exercise training in health and disease and utilising technologies to improve adherence to exercise training. Ulrik and his colleagues provided the first causative evidence that low exercise capacity per se dramatically increased risk of heart disease. They subsequently showed that high-intensity exercise training was safe and lead to superior improvements in aerobic capacity (fitness) and cardiac function in heart failure patients.

Ulrik is also the inventor of the Personalized Activity Intelligence (PAI); a metric that calculates how much physical activity a person needs to be protected against life-style related disease and premature death. The PAI app is free and available in all app stores.

Wisløff is also a committed mentor who actively supports next-generation scientists, and was awarded the Norwegian Health Assocation's (Nasjonalforeningen for folkehelsen's) Heart Research Award. The price was handed over by the King of Norway.

Ulrik Wisløff
Øystein Eriksen SøreideØystein Eriksen Søreide

Øystein Eriksen Søreide

Managing Director of Abelia

Øystein Eriksen Søreide

Øystein Eriksen Søreide has been Managing Director of Abelia since October 2019. Previously, he was District Director in the Grorud city district.

Between 2013-2015, he was city councilor for Health and Social Services in Oslo. He has also been Marketing Manager in CARE Norway, SOS Children's Villages and UNICEF, and Marketing- and Sales Manager for Europe, Africa and the Middle East in O. Mustad and Søn, and chief secretary in Oslo Høyre.

Øysteing has a degree in Civil Marketing from the Norwegian School of Management and BI.

Øystein Eriksen Søreide