Elisa er prosjektleder for OTIMEDT og forteller at før turen til Split er mye arbeid nedlagt i OTIMEDT-prosjektet. Både Trondheim Tech Port og Split kartla først hele hav-økosystemet i våre regioner. Deretter arrangerte vi flere runder med virtuelle matchmaking sesjoner mellom trønderske aktører og kroatiske aktører. Dette var utgangspunktet før vi plukket ut de som nå er blitt med til Split.

“Det er så morsomt å se at alt arbeidet i dette prosjektet faktisk fører til reell verdi for de trønderske folka!”
- Elisa Cittanti, Trondheim Tech Port

Spennende samarbeids-muligheter

Proffteiner har utviklet en innovativ krabbeteine som fanger betydelig flere krabber enn eksisterende alternativer. Under et solfylt arrangement i Split møtte de både potensielle nye kunder og produksjonspartnere.

Nua Technologies, basert i Rissa, har utviklet en hydrolyseprosess som konverterer restråstoff fra fisk til protein egnet for menneskelig konsum. Centarus, et selskap fra Kroatia, sitter på rikelige mengder restråstoff fra fisk, og deres leverandør har behov for krabbeteiner som kan fange flere blåkrabber. Dette åpner muligheter for samarbeid mellom Nua Technologies og Proffteiner. Det blir spennende å følge med på deres fremgang videre! 

“Alle samtalene mine i dag var verdifulle. Så mange muligheter for samarbeid og nye prosjekter fremover”
- Preben Vollan, Head of logistics i Proffteiner

Heidi G. Nielsen fra Frøya kommune deltok også på turen til Kroatia. Hun forteller at hun lærte om bruken av digital tvilling både i arealplanlegging og budsjettarbeid for kommunen. I tillegg hadde hun møter med aktører interessert i å kjøpe mer fisk fra Norge, samt en båtprodusent som var interessert i å etablere seg i landet.

Stemningen er høy, latteren sitter løst og både trønderne og dalmatierne gleder seg til neste møte i Trondheim, 5. og 6. juni, under Trondheim Tech Week. Da inviterer vi de også med ut til Frøya!

Trønderske aktører som ble med Trondheim Tech Port til Split:

Elisa Cittanti prosjektleder for OTIMEDT i Trondheim Tech Port, og Petar Roje prosjektleder OTIMEDT fra Universitetet i Split.