Prisen ble tildelt under "Vorspiel til kvinnedagen"-arrangementet hos DNB Solsiden. I tillegg ble en annen kvinne overrasket med en velfortjent hederspris.

Juryens begrunnelse

Heidi Blengsli Aabel deltar gjerne på konferanser og stiller opp på en scene, selv om hun kanskje ikke er mest komfortabel i rampelyset. Hun er særdeles god på og foretrekker helst å fremheve andre enn seg selv.

Hun har vært en aktiv bidragsyter i å videreutvikle eksisterende teknologier og utvikle nye og bærekraftige løsninger. Over mange år har hun vært en foregangskvinne innen IT, ikke bare i vår region men i hele Norge. Med et stort pågangsmot og selvlært IT kompetanse i ung alder, har hun ikke bare skapt arbeidsplasser over hele landet, men indirekte også internasjonalt.

Det mange ikke vet om årets vinner er at hun startet sin karriere som medgründer og Assemblyprogrammerer i Multisoft, i dag kjent som Visma. Visma omsetter internasjonalt i dag for hele 19 milliarder kroner årlig. 

Hun er i dag CEO i et annet internasjonalt selskap, som nettopp har blitt kjøpt opp av EG, nemlig Checkware. Checkware har under hennes ledelse utviklet innovative, konkrete og samfunnsyttige produkter og løsninger til det beste for pasienters helse.

Ble overrasket med hederspris 

Berit Rian, administrerende direktør i Næringsforeningen i Trondheimsregionen og styremedlem i Trondheim Tech Port, ble gledelig overrasket med en hederspris. Denne prisen ble tildelt som en anerkjennelse for hennes betydningsfulle bidrag til Trondheim.