Prisutdelingen skjer i forbindelse med Net Zero Energy and Prosperity (NZEP) konferansen - en internasjonal konferanse om energi og bærekraft, som arrangeres i Britannia Hall, torsdag 25. januar.  

Bak prisen og konferansen står henholdsvis Energy Globe i Østerrike, Norsk Bærekraftsenter og Abilator i Trondheim, samt en rekke andre partnere. Årets tema er “Green Industrial Cities”, med vekt på grønne investeringer, fornybar energi og attraktive  lokalsamfunn. 

"Det spesielle med Trondheim er ikke bare interessante enkeltprosjekter og spennende fagmiljøer, men evnen til å jobbe systematisk og helhetlig med samfunnsutvikling."
- Dr Alex Frech, CEO i Energy Globe

- Trondheimsregionen gir oss håp. Det spesielle med Trondheim er ikke bare interessante enkeltprosjekter og spennende fagmiljøer, men evnen til å jobbe systematisk og helhetlig med samfunnsutvikling. Derfor setter vi stor pris på at ordfører Kent Ranum har takket ja til å være vertskap og åpne byen så flere kan la seg inspirere, sier CEO i Energy Globe, Dr Alex Frech i en kommentar til valget av Trondheim som vertskap.

Her kan du se de nominerte.

De fleste er ikke klar over hvilket kraftsentrum vi bor i

Etter at Trondheim ble en kandidat i november, har det gått slag i slag. Reitan Eiendom og Sparebank 1 SMN kom raskt på banen og bidro sammen med Trondheim kommune og Norsk Bærekraftsenter til at arrangementet nå blir en realitet. I en uttalelse sier bærekraftsdirektør i Reitan Eiendom, Jostein Breines: “Når vi bidrar til en mer bærekraftig by er dette både bra for innbyggerne, og god forvaltning av våre verdier. Og vi deler gjerne våre suksessoppskrifter med andre, slik at flest mulig kan ta del i verdiskapingen. Dette er den typen vinn-vinn som vi må få til mer av”.

“I hverdagen er det lett å glemme alt vi lykkes med i Norge. De fleste er ikke klar over hvilket kraftsentrum vi bor i, og hvilken rolle Midt-Norge kan spille internasjonalt. Denne muligheten for regionen måtte vi bare gripe.”
- Kristian Mjøen, daglig leder i Norsk Bærekaftsenter

Prisutdelingen og konferansen arrangeres i samarbeid med FN (UNIDO), Club of Rome, sammenslutningen av afrikanske institusjonelle investorer JTIA, samt en rekke nasjonale og regionale samarbeidspartnere, deriblant: Trondheim kommune, Trøndelag fylkeskommune, Trondheim Tech Port, Innovasjon Norge, SpareBank 1 SMN, Reitan Eiendom, Trondheimsregionen, Næringsforeningen i Trondheimsregionen. Studenter ved NTNU deltar i forberedelsene til konferansen og prisutdelingen.

Trondheims ordfører Kent Ranum står for den offisielle åpningen av konferansen, og vil også  dele ut en pris under prisutdelingen, som finner sted i Britannia Hall, torsdag 25. januar 2024.  

Meld deg på arrangementet her

Priser for arrangementet:

NZEP-konferansen - Medlem: 1.750,- / Ikke-medlem: 3.500,-
Energy Globe Award - Medlem: 750,- / Ikke-medlem: 1.500,-
Delta på begge arangement - Medlem: 2.250,- / 4.500,-

For medlemspris velger du billettkategorien "Partner / Sponsor / University Rate (50% Discount)"

Video fra tidligere år