Mer enn 1,000 deltakere har vært innom på ti arrangementer, og det har vært både lab-turné, frokostmøter, lunsjseminarer, ikke mindre enn tre dager full av helseteknologi og en heidundrandes fest til slutt. Vi har hatt besøk fra hele landet, og utlandet, av eksperter og klyngeledere, påtroppende helsebyråd og byrådsleder, og selveste digitaliseringsminsteren.

Uken startet med en guidet tur gjennom byens energi-labber, med to av NTNU og SINTEFs labber på Gløshaugen, og SINTEFs Battery Lab på Sluppen. Dagen ble avsluttet på Powerhouse Brattøra og Brattørkaia Mikronett, som tester ut muligheten for deling av strøm mellom ulike aktører i et økosystem. 

På tirsdag inviterte Patentstyret og Blått Kompetansesenter til frokostseminar om sin ferske Havbruksanalyse, men ga oss også et innblikk i deres arbeid, og en innføring i patenter og IPS generelt. 

Onsdagen ble sparket i gang med vår egen Innovasjonsfrokost, denne gangen på engelsk med temaet “Infrastructure & collaboration.” Vi har i to dager hatt besøk av våre venner fra OTIMEDT-initiativet, og frokosten var også en del av erfaringsutveklslingen mellom oss. Gjengen fra OTIMEDT-initiativet tok også turen videre til Frøya på torsdag, for å besøke lokale havteknologibedrifter! 

En storslagen avsluttning

På torsdag var det klart for den store Helseteknologidagen. Her hadde vi besøk av foredragsholdere fra hele landet (og Sverige!), som delte sine erfaringer og tanker om den teknologiske utviklingen i helsesektoren, og diskuterte utfordringer, løsninger og fremtidige muligheter. Her fikk vi lærerike og inspirerende presentasjoner innen temaer som samarbeid mellom offentlig og privat sektor, tilgang til kapital, kunstig intelligens, og eksportmuligheter innen helseteknologien. 

Sist, men absolutt ikke minst, avsluttet vi uken med en skikkelig fest på Tech Hugs & Rock‘n’Roll på Havet! Det var en spektakulær finale for verdens første Trondheim Tech Week, fylt med inspirasjon, mingling, pitchekonkurranse og prisutdelinger. Vi nøt også en spennende pølsebuffet og en cocktailbar med egenkomponerte Tech Hugs-drinker!

“Noe av det første jeg ble spurt om da jeg ble statsråd, var hvordan det er å være  digitaliseringsminster fra Teknologihovedstaden”
- Karianne Tung, digitaliserings- og forvaltningsminister

Vi hadde også gleden av å få besøk av digitaliserings- og forvaltningsminister Karianne Tung, en sentral figur i byens teknologi- og innovasjonsmiljø. Tung holdt årets Tech Talk, hvor hun tok oss med på en inspirerende tidsreise gjennom muligheter og innovative ideer for fremtidens teknologihovedstad. 

På scenen ble det delt ut priser til byens innovative startup- og gründermiljø, med en samlet sum på over 5 millioner kroner! I tillegg ble årets hederspris, Community Builder of the Year, tildelt Knut Eilif Halgunset for hans uvurderlige og dedikerte innsats i å utvikle byens innovasjonsmiljø.

Det har vært en uforglemmelig markering av Trondheim Tech Week, og vi er overveldet av den enorme entusiasmen og deltakelsen vi har opplevd. Fra frokostseminarer til prisutdelinger, har uken vært en feiring av samarbeid, nyskaping og innovasjon. Vi takker alle som deltok og bidro til å gjøre dette til en suksess, og vi ser allerede frem til neste års Trondeim Tech Week!

Ønsker du å arrangere noe under neste års Trondheim Tech Week?

Tusen takk til alle arrangørene som har bidratt til programmet for Trondheim Tech Week. I tillegg til Trondheim Tech Ports arrangementer (både egne og i samarbeid med andre aktører) hadde vi også:

Dersom du ønsker å arrangere noe under neste års Trondheim Tech Week, ta kontakt med oss på techweek@trondheimtechport.no

Flere bilder fra årets Trondheim Tech Week kommer i neste uke!