Under Innovasjonsfrokosten fikk vi høre fra flere ledende aktører innen kunstig intelligens og språk, nemmelig Rolf Dyrnes Svendsen og Jon Atle Gulla fra NorwAI, Åse Wetås fra Språkrådet, Christian Langvatn fra Sticos og Simen Eide fra Schibsted.

Førpremiere på NorLLM

Under Innovasjonsfrokosten var vi så heldige å få en smakebit på NorLLM, som er Norges første frie, generative språkmodeller. NorLLM er utviklet av NorwAI ved NTNU, og vil i løpet av de neste månedene være tilgjengelig for bruk i kommersielle og andre formål uten opphavsrett-begrensninger. NorLLM drives av en teknologi som ligner på den som driver ChatGPT, med med større fokus på åpenhet og personvern. Modellene har også en større forståelse for norsk språk og kultur, og vil derfor kunne være bedre egnet til norsk bruk, enn tidligere internasjonale språkmodeller. 

NorLLM blir tilgjengelig for allmennheten den 18. april, forteller NorwAI. Dette markerer starten på en ny epoke innen norsk teknologisk innovasjon, og representerer et betydelig skritt mot teknologisk selvstendighet i Norge.