Vi er veldig glad over å dele at Myworkout er nytt medlem i Trondheim Tech Ports store helsesatsing; HAI - Innovasjonsarena for helseteknologi.
Vi er veldig glad over å dele at Myworkout er nytt medlem i Trondheim Tech Ports store helsesatsing; HAI - Innovasjonsarena for helseteknologi.
"Det skjer veldig mye i og rundt Trondheim Tech Port, og det er noe vi ønsker å være en del av"
- Knut Løkke, founder & CEO i Myworkout.
Myworkout AS, et trøndersk selskap som kombinerer forskning og teknologi for å forbedre folkehelsen. Gjennom 30 års vitenskapelig arbeid, med bidrag fra professorene Jan Hoff og Jan Helgerud, har de utviklet treningsprinsipper som kan forebygge og reversere livsstilssykdommer. Myworkout-appen måler VO2max og biologisk alder ved hjelp av en 4x4-intervalløkt, som gir brukerne innsikt i deres fysiske helse. Samme app motiverer brukeren til å gjennomføre trening, uavhengig av hvilken, med et ukeshjul for HIT-minutter, som er de helsenyttige minuttene der brukeren puster tungt.
Teknologien er dokumentert som vitenskapelig presis og fungerer på smarttelefoner fra Apple og Android uten behov for pulssensor. Myworkout er også gjengen bak selskapene TrenHer AS og Treningsklinikken AS som er en treningssenterkjede og en spesialisert rehabiliteringsklinikk for behandling av MS, Parkinson, revmatisk sykdom, hjertesykdom, lungesykdom, overvekt og kreft.
- Vi utvikler en digital klinikk med refusjonsrett i EU og USA med medisinsk godkjent programvare som skal behandle 35 diagnoser med trening som medisin. Dette er en formidabel jobb som krever samarbeid med dyktige folk, både innenfor og utenfor vår egen bedrift. Derfor må vi ut og møte folk der det skjer interessante og relevante ting. Da sa det seg selv at vi måtte bli medlem i Trondheim Tech Port - for her skjer det mye, det har jeg sett gjennom å ha vært leder for Fagråd Helseteknologi de to siste årene, forteller Knut Løkke, founder & CEO i Myworkout.
Løkke understreker viktigheten av samarbeid mellom offentlig og privat sektor for å lykkes i helseteknologibransjen.
- En av de tingene vi trenger hjelp til er det svært mange helsetech-selskaper higer etter, nemlig et innovativt offentlig-privat samarbeid. Vi ønsker å hjelpe Trondheim Kommune og få dem som kunde. Jeg vet at offentlig-privat samarbeid står på agendaen til Trondheim Tech Port. Det offentlige er svært viktig for oss for å kunne utvikle oss. Får vi sterkt ben å stå på her hjemme er det mye lettere å ta steget videre ut i verden. De vi møter der ute spør også hvordan det går på hjemmemarkedet. Og da er det en fordel om man har noe å fortelle, sier han videre.
HAI er en satsing ledet av Trondheim Tech Port, i samarbeid med partnere som Helse Midt-Norge, SINTEF, NTNU, Trondheim Kommune og St. Olavs Hospital. Målet er å skape en digital og fysisk arena hvor aktører innen helseteknologi kan utveksle idéer, løse utfordringer og legge til rette for samarbeid som kan føre til banebrytende innovasjoner i fremtidens helsetjenester.
HAI legger vekt på at interaksjon og samarbeid er nøkkeldrivere for innovasjon, og ønsker å fremme løsninger som kan forbedre folkehelsen på både nasjonalt og globalt nivå.
Visste du at Trondheim har et gratis, engelsk kulturmagasin som deles ut i hele byen? Tidligere har enkeltvise utgaver hatt teknologifokus, men i år vil hver eneste utgave ha minst 7 sider teknologirelatert innhold - som seg hør og bør i en teknologihovedstad! Dette er gjort mulig gjennom et samarbeid mellom Trondheim Tech Port og The List.