Trondheim Tech Port har som mål å fasilitere for tettere samarbeid mellom næringslivet, forskning og utdanning, offentlig sektor, myndigheter, kapitalmiljø og
oppstartsbedrifter. Med 60 solide medlemmer jobber vi hver dag for å øke Norges innovasjonskraft.

Se årsmøteprotokollen her (PDF)

Kraften i å snakke sammen

Årene fremover skal vi skape nye industrier, flere teknologiselskaper, bedre tjenester og nye arbeidsplasser, og det er det Trondheim Tech Ports oppgave å legge til rette for. Det er nettopp er summen av teknologi, innovasjon og lysten til å endre verden som gjør oss sterke. Trondheim Tech Port skal legge til rette for at nettopp det skjer. Vi må snakke sammen og utveksle erfaringer, både gode og dårlige - da tror jeg at vi kan lære av hverandre, og finne nye løsninger, nye innovasjoner. Slik tetter vi gapet mellom aktører og bidrar til at resultatet blir større enn hver for oss, sier Karianne Tung, leder i Trondheim Tech Port.

- Det er ingenting tilfeldig når vi sammen nå jobber hardt for å realisere og synliggjøre mer av Norges innovasjonspotensial, fortsetter Tung.

Det er ingenting tilfeldig når vi sammen nå jobber hardt for å realisere og synliggjøre mer av Norges innovasjonspotensial
– Karianne Tung, daglig leder i Trondheim Tech Port

Sammen skal Trondheim Tech Port fortsette å skape arenaer som kobler innovasjonsaktører og å bygge en innovasjonsidentitet som gjør at internasjonale talenter og bedrifter ønsker å etablere seg og arbeide fra motoren i norsk teknologiutvikling. Trondheim skal være en by hvor det er best å være innovatør og en by som har infrastruktur som legger til rette for innovasjonsaktivitet og et godt byliv.

Det neste året skal derfor Trondheim Tech Port fortsette å fylle DIGS til randen med våre innovasjonsfrokoster. Foreningen skal jobbe sammen med 11 andre europeiske partnere innen forskning og næringsliv for å utvikle Europas beste innovasjonsøkosystem. 

Teknologidagene – fra fest til festival!

Trondheim Tech Port skal ha mange attraktive workshop og diskusjoner for investeringsmiljø og inkubatorer framover. Og ikke minst har vi selvfølgelig konferansen vår, som har vært selve festdagen. Neste år bytter vi ut festdagen – til festdagene. Det blir Teknologidagene i Trondheim, med enda flere møteplasser, enda mer innovasjon, enda flere møteplasser. Vi mener det vil kle Teknologihovedstaden veldig bra. Vi gleder oss skikkelig til å sette Trondheim og Trøndelag på kartet!

Årsmøte behandlet årsregnskap og årsmelding, og det ble vedtatt ny medlemsmodell og vedtekter.

– Århundrets oppdagelse

Etter at det formelle årsmøtet var over, var det duket for høyaktuelt faglig påfyll, da medlemmene fikk delta på det eksklusive foredraget: «Hva er kunstig intelligens og hva betyr det for deg?» med professor Heri Ramampiaro, leder for Norwegian Open AI-Lab ved NTNU og leder for ekspertgruppen for deling av industridata.

Han tegnet et bilde av dagens situasjon rundt kunstig intelligens, samt utfordringer og muligheter i framtida. I tillegg kunne han avsløre at NTNUs egen norske intelligente tekstgenerator er like rundt hjørnet, og vil lanseres under Arendalsuka.

Årsmøtet gikk deretter over i en uformell nettverkstreff med andre ledende ansatte hos foreningens medlemsbedrifter- og organisasjoner for gjensidig oppdateringer og erfaringsutveksling og hyggelig sommerprat.

Følgende ble valgt som styre for foreningen:

  • Tor Ulleberg, leder
  • Toril A. N. Hernes, nestleder
  • Alexandra Bech Gjørv, styremedlem
  • Stig Slørdahl, styremedlem
  • Kristian Dahlberg Hauge, styremedlem
  • Erik Haugane, styremedlem
  • Even Ystgaard , styremedlem
  • Berit Rian, styremedlem
  • Astrid Undheim, styremedlem
  • Herbjørn Skjervold, styremedlem

Valgkomiteen har bestått av Morten Wolden (Trondheim kommune), Anne Borg (NTNU) og Rolf Jarle Brøske (SpareBank 1 SMN). Valgkomiteen ble også gjenvalgt.