Trondheim tech port KONFERANSEN 2023

Speakers

Jan Christian VestreJan Christian Vestre

Jan Christian Vestre

Næringsminister

Jan Christian Vestre

Vestre var daglig leder i møbelprodusenten Vestre frem til utnevnelsen som næringsminister i Jonas Gahr Støres regjering. Mellom 2013 og 2017 var han styreleder for gjenreisningen av Utøya etter terrorangrepene 22. juli 2011.

Vestre er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo. Han var politisk rådgiver for tidligere nærings- og handelsminister Trond Giske i 2013 og politisk rådgiver for Arbeiderpartiets representanter i kirke-, utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget fra 2010 til 2012. Vestre var politisk rådgiver for tidligere leder i AUF Martin Henriksen fra 2007 til 2009, sentralstyremedlem i AUF fra 2010 til 2012 og leder i Elevorganisasjonen fra 2006 til 2007.

Jan Christian Vestre
Alexandra Bech GjørvAlexandra Bech Gjørv

Alexandra Bech Gjørv

Konsernsjef i SINTEF

Alexandra Bech Gjørv

Bech Gjørv har vært konsernsjef i SINTEF, det største uavhengige forskningsinstituttet i Skandinavia, siden 2016.

Hun har en lang lederkarriere i Norsk Hydro og Equinor og har vært visepresident av HR, HSE og CSR. Hun er styreleder i Hafslund-Eco og har tidligere hatt styreverv i Technip SA i Frankrike, og de norske selskapene Schibsted, Eidsiva og Norske Skog. Hun er advokat og har fem år bak seg som partner i advokatfirmaet Hjort. Bech Gjørv ledet også 22. juli-kommisjonen.

Alexandra Bech Gjørv
Birgitte BryneBirgitte Bryne

Birgitte Bryne

Direktør for teknologi og drift i Norges Bank Investment Management

Birgitte Bryne

Bryne er direktør for teknologi og drift i Norges Bank Investment Management og er ansvarlig for strategi og handlingsplan på teknologi- og driftsområdet.

Hun begynte i Norges Bank Investment Management i 2015 som Global Head of Investment Administration. Bryne kom fra stillingen som finansdirektør i Nordea Bank Norge ASA. Før det har hun hatt ulike stillinger i SEB Enskilda Securities ASA, blant annet derivatmegler, Chief of Staff og Chief Operating Officer for aksjer.

Birgitte Bryne
Håkon HaugliHåkon Haugli

Håkon Haugli

Administrerende direktør i Innovasjon Norge

Håkon Haugli

Haugli har tidligere vært administerende direktør i Abelia.

Han har også vært stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet (2009-2013). Haugli har en mastergrad i jus fra Universitetet i Oslo.

Håkon Haugli
Toril A. Nagelhus HernesToril A. Nagelhus Hernes

Toril A. Nagelhus Hernes

Prorektor for innovasjon ved NTNU

Toril A. Nagelhus Hernes

Hernes er professor i medisinsk teknologi og prorektor for innovasjon ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet.

Hun er blant annet også i styret i NTVA (Norges Tekniske Vitenskapsakademi) og er medlem av den nasjonale referansegruppen Horizon Europe (EIC, EIE, EiT: Innovasjon Norge) og European University Associations ekspertgruppe på innovasjonsøkosystemer.

Toril A. Nagelhus Hernes
Lena Nymo HelliLena Nymo Helli

Lena Nymo Helli

CEO i Norway Health Tech

Lena Nymo Helli

Lena Nymo Helli er CEO i Norway Health Tech. Hun har over 25 års erfaring fra internasjonal farmasøytisk industri. Nymo Helli er lidenskapelig opptatt av å bygge helseindustrien og løse helseutfordringer.

Hun har jobbet i mange faser av produktlivssyklusen, fra forskning og utvikling til salg og markedsføring. Nymo Helli har bekledd roller som medisinsk direktør, kommersiell direktør og daglig leder for AbbVie i Norge. Hun har en bred ledererfaring fra ulike roller og fra ulike land.

Nymo Helli has en mastergrad i farmasi fra Universitetet i Oslo og Christian-Albrechts University i Kiel, samt bedriftsøkonomi fra BI.

Lena Nymo Helli
Øystein Eriksen SøreideØystein Eriksen Søreide

Øystein Eriksen Søreide

Administrerende direktør i Abelia

Øystein Eriksen Søreide

ØysteinEriksen Søreide er administrerende direktør i Abelia, foreningen og teknologi-og kunnskapsvirksomheter. Han kom til Abelia fra stillingen som bydelsdirektøri bydel Grorud i oktober 2019.

Fra 2013 til 2015 var han byråd for helse og sosiale tjenester i Oslo. Tidligere har hanværtmarkedssjef i CARE Norge, SOS barnebyer og UNICEF, markedssjef og salgssjef for Europa, Afrika og Midtøsten i O. Mustad og Søn, og sjefsekretær i Oslo Høyre.

Eriksen Søreide er utdannet Sivilmarkedsfører fra Norges Markedshøyskole og BI.

Øystein Eriksen Søreide
Rune BjerkeRune Bjerke

Rune Bjerke

Leder og foredragsholder

Rune Bjerke

Rune Bjerke har vært konsernsjef i DNB gjennom 13 år. Han har bred ledererfaring fra industri og energi, men han har også vært politiker. Nylig var han medforfatter for boken «Innovasjonskapasitet».

Rune Bjerke holder foredrag om ledelse, endringsledelse, innovasjon og kulturbygging. Han bruker gjerne historier og eksempler fra sine mange år i DNB og eksempler for eksempel fra utviklingen og lanseringen av Vipps. Rune deltar også gjerne i sofasamtaler og paneldebatter.

Rune Bjerke
Bjørn RoppenBjørn Roppen

Bjørn Roppen

Leder for teknologiutvikling i Ava Ocean

Bjørn Roppen

Bjørn Roppen leder Ava Ocean sitt teknologiutviklingsteam og er en av fem opprinnelige gründere av selskapet. Han har solid erfaring og bakgrunn fra lederstillinger i bank- og energisektor, samt mer en 15 års fartstid som salgsdirektør for subseaselskaper som Odin, Rolls Royce og Ulmatec.

Roppen har en Bachelor i computer science fra Høgskolen i Molde. På fritiden er Roppen er en skikkelig ildsjel i Ulsteinvik, og har i tillegg til å være trener for både turntropper, fotball- og håndballag, jobbet frivillig for favorittlaget IL Hødd i nesten 40 år.

Ava Ocean er et teknologi- og sjømatselskap som siden 2016 har jobbet med å utvikle nye metoder for å høste bærekraftig fra havbunnen. Ava Oceans unike og patenterte teknologi, utviklet i samarbeid med noen av verdens fremste havforskningsmiljøer, muliggjør skånsom, men effektiv presisjonshøsting av sjømat uten å negativt påvirke sårbare økosystemer på havets bunn.

Selskapets nyombygde fiskefartøy, Arctic Pearl, er verdens første med Ava Ocean sin banebrytende høsteteknologi ombord. Takket være redskapets dokumenterte skånsomhet kunne selskapet i desember 2022 gjenåpne det historiske fisket etter arktiske kamskjell i Barentshavet, som har vært stengt i mer enn 30 år. 

Ava Ocean, tidligere etablert under navnet TAU Tech, besitter bred erfaring innen fiskeri-, offshore- og maritim industri kombinert med havforskning og har sitt hovedkontor i Ålesund.

Les mer på www.avaocean.no eller følg dem på LinkedIn.

Bjørn Roppen
Erik AbildErik Abild

Erik Abild

Regionsjef for Norges Røde Kors i Europa

Erik Abild

Erik Abild er regionsjef for Norges Røde Kors i Europa og leder organisasjonens humanitære respons til Ukrainakrisen. Norges Røde Kors er tilstede på bakken i Ukraina og bistår med helsehjelp til sårbare mennesker i nød.

Den internasjonale Røde Kors-bevegelsen har så langt i krigen hjulpet over 10 millioner mennesker i og rundt Ukraina. Abild har nesten ti års erfaring fra humanitært arbeid, inkludert ledelse av operasjoner i Syria og Gaza. Han har også jobbet som rådgiver til HKH Kronprinsen, og har en master fra Universitetet i Oxford.

Les mer om hva Røde Kors gjør i Ukraina eller følg organisasjonen på Linkedin.

Erik Abild
Randi NessRandi Ness

Randi Ness

Privatsekretær for NATOs generalsekretær

Randi Ness

Randi Ness er privatsekretæren til NATOs generalsekretær, Jens Stoltenberg.

Randi tiltrådte sin andre periode i denne rollen i 2022, etter å ha innehatt rollen fra 2014 til 2018. I mellomtiden har hun tilbrakt fire år i Pwc som konsulent. Hun har tidligere vært politisk rådgiver til Jens Stoltenberg. 

Randi har en bachelorgrad i statsvitenskap fra NTNU og en MBA i økonomisk styring og ledelse fra NHH i Bergen.

Randi Ness
Roy ReiteRoy Reite

Roy Reite

Administrerende Direktør i SalMar Aker Ocean

Roy Reite

Roy Reite har gjennom en årrekke jobbet med store byggeprosjekter innen maritim sektor og offshore, han har de siste året ledet SalMar Aker Ocean.

Gjennom 25 år var Reite en sentral leder i Aker Yards og konsernsjef i det som nå er skipsverftsgruppen Vard. Reite har betydelig erfaring med å lede både noterte og unoterte selskaper, og han har bidratt til å bygge en virksomhet med mer enn 10.000 ansatte og 12 milliarder kroner i årlig omsetning. I 2019 ble han ansatt som daglig leder i Fjordlaks før han i 2022 gikk til SalMar Aker Ocean.

Roy Reite
Thale Kuvås SolbergThale Kuvås Solberg

Thale Kuvås Solberg

CEO og president av Q-Free ASA

Thale Kuvås Solberg

Thale Kuvås Solberg er CEO og president i det internasjonale teknologifirmaet Q-Free ASA som har hovedkvarter i Trondheim. Q-Free er leverandør av intelligente transportsystemer og er børsnotert på Oslo Børs. 

Thale har tidligere vært en del av lederteamet i Volue ASA og har også hatt lederroller i Sparebank1, Ernst & Young og JP Morgan Chase. 

Hun har en siviløkonomgrad fra NHH, en MSc i risikostyring fra University of Southampton, og en BSc i internasjonal business fra Copenhagen Business School.

 I 2020 ble Thale nominert som en av Norges 50 fremste tech-kvinner av Abelia.

Thale Kuvås Solberg
Johanne Tryggvason HosenJohanne Tryggvason Hosen

Johanne Tryggvason Hosen

Prosjektleder i SINTEF Ocean AS i avdeling for nye biomarine ressurser og industri

Johanne Tryggvason Hosen

Johanne Tryggvason Hosen jobber i dag som prosjektleder på SINTEF Ocean, i faggruppen makroalger i avdelig for nye biomarine ressurser og industri.

Hun har bakgrunn innen ernæringsfaget med en BSc i ernæringsvitenskap. Johanne har også en Executive master of business and administration (eMBA) in Sustainable Innovation in Global Seafood Management fra NHH.

Hun skrev masteroppgaven sin i 2020 om «Makroalgedyrking i Norge og markedsmuligheter» og er nå ansatt som administrerende prosjektleder på JIP Seaweed Carbon Solutions.

Johanne Tryggvason Hosen
Einar EilertsenEinar Eilertsen

Einar Eilertsen

Investeringsdirektør i Atoma Capital

Einar Eilertsen

Einar Eilertsen er investeringsdirektør i Atoma Capital med ansvar for venture capital-investeringer i industriell teknologi.

Atoma Capital er en del av Industry Capital Partners, en investeringsplattform backet av Aker ASA, med formål å investere i nullutslipsstransisjonen – fra venture capital til infrastruktur. Eilertsen er utdannet PhD i kjemi fra Universitetet i Oslo og har tidligere jobbet med industriell innovasjon i Eltek og Kongberg Innovasjon.

Einar Eilertsen
Julie BenumJulie Benum

Julie Benum

Direktør for Strategi og ESG i Norbit

Julie Benum

Julie Dahl Benum er tiltredende direktør for strategi og ESG samt sjef for corporate services i NORBIT ASA.

Benum kommer fra en rolle som senior manager og sjef for strategi i konsulentfirmaet Impello. Hun har også erfaring som prosjektleder for kommersialisering av teknologi og forskning fra NTNU og St. Olavs hospital, og som konsulent fra Boston Consulting Group. 

Benum har en sivilingeniørgrad innen industriell økonomi og teknologiledelse fra NTNU, med en teknisk retning innen energi og hovedprofil innen strategi og internasjonal forretningsutvikling.

Julie Benum
Asgeir SørensenAsgeir Sørensen

Asgeir Sørensen

Direktør ved AMOS NTNU

Asgeir Sørensen

Professor Asgeir J. Sørensen er direktør for NTNU AMOS. Han er opptatt av forsknings- og forskerdrevet innovasjon og er tett på næringsutvikling. Han har også vært med i selskapene Ecotone AS , Eelume AS, SESx Marine Technologies AS og Zeabuz AS.

Professor Asgeir J. Sørensen har en rekke vitenskapelige publikasjoner og utdannet mer enn 100 mastergrader og 32 doktorander. Han tok mastergrad i marin teknologi i 1988 ved NTNU, og doktorgrad i teknisk kybernetikk ved NTNU i 1993. Asgeir var ansatt hos MARINTEK (SINTEF Ocean) i 1989-1992. I årene 1993-2002 var han ansatt i ulike stillinger i ABB-konsernet. I desember 2002 ble Asgeir medgründer av selskapet Marine Cybernetics AS, hvor han fungerte som administrerende direktør (CEO) frem til juni 2010. Asgeir har vært med i to Sentre for fremragende forskning (SFF) som nøkkelforsker, CeSOS (2003-2012) og NTNU AMOS (2013-2023).

Asgeir Sørensen
Thomas ReinertsenThomas Reinertsen

Thomas Reinertsen

CEO i Hydrogen Mem-Tech

Thomas Reinertsen

Thomas Reinertsen startet Hydrogen Mem-Tech i 2017 og er CEO i selskapet.

Thomas Reinertsen startet Hydrogen Mem-Tech i 2017 etter å ha bygget opp Reinertsen AS fra ca 100 til 3000 medarbeidere og bygget ned samme firma til 2 medarbeidere. Han er en leder full av medvind og skrubbsår med en stor forkjærlighet for å bygge industri og teknologibedrifter. Reinertsen er utdannet sivilingeniør i termodynamikk ved University of Aberdeen.

Thomas Reinertsen
Jan-Frode JansonJan-Frode Janson

Jan-Frode Janson

Konsernsjef i SpareBank 1 SMN

Jan-Frode Janson

Jan-Frode Janson er konsernsjef i SpareBank 1 SMN.

Han har tidligere vært konsernsjef i SpareBank 1 Nord-Norge og viseadministrerende direktør i Fokus Bank/Danske Bank, i tillegg til lederjobber i Orkla og ABB.

Jan-Frode er doktoringeniør i Industriell økonomi og teknologiledelse, fra NTNU, sant utdannet siviløkonom fra siviløkonomiutdanningen i Bodø.

Jan-Frode Janson
Erling NordbøErling Nordbø

Erling Nordbø

CEO i Aleap

Erling Nordbø

Erling Nordbø er CEO i Aleap, og han har lang erfaring med kommersialisering av produkter og tjenester innen biotech, medtech og digital helse.

Erling Nordbø har vært CEO i Aleap, den største inkubatoren for helsestartups i Norden, siden etableringen i 2016.

Han har hatt en lang lederkarriere i internasjonale selskaper som Merck AG og Shire Pharmaceuticals. Før det arbeidet han som coach for Olympiatoppen og i trenerteamene til landslagene i langrenn og skiskyting. Erling Nordbø har en mastergrad i fysiologi og MBA fra ESCP i Paris.

Erling Nordbø
Snorre ValenSnorre Valen

Snorre Valen

Redaktør i Trønderdebatt og leder av Kringkastingsrådet

Snorre Valen

Snorre Valen er redaktør i Trønderdebatt og leder av Kringkastingsrådet, tidligere nestleder i SV og tidligere leder i Technoport.

Snorre har skrevet boka "Utøyakortet" om ettervirkningene av terrorangrepet 22. juli, og sitter i den regjeringsoppnevnte ekstremismekommisjonen.

Snorre Valen
Karianne TungKarianne Tung

Karianne Tung

Daglig leder i Trondheim Tech Port

Karianne Tung

Karianne Tung har lang erfaring fra politikken og har sittet på Stortinget som representant for Arbeiderpartiet.

Hun har jobbet som strategisk kommunikasjonsrådgiver på NTNU, og innehar flere styreverv. Siden 2020 har hun vært daglig leder i Trondheim Tech Port. Tung har en bachelorgrad i statsvitenskap fra NTNU.

Karianne Tung
Øystein RisaØystein Risa

Øystein Risa

Forskningssjef i SINTEF Digital, avdeling Helse

Øystein Risa

Øystein Risa er forskningssjef i SINTEF Digital, avdeling Helse.

Han har bakgrunn som sivilingeniør i bioteknologi med påfølgende PhD i fysikk. Øystein har over 20 års forskererfaring innenfor medisinsk teknologi med fokus på MR teknologi.

Fra 2017 til våren 2022 var han leder for Institutt for Sirkulasjon og Bildediagnostikk ved NTNU. Øystein har også lang erfaring som leder for Tekna ved NTNU.

Øystein Risa
Trondheim tech port KONFERANSEN 2023

Kjøp
billetter

HVOR OG NÅR

mandag 20. mars
Olavshallen, Trondheim

Kjøp billetter

Hoved­sponsor

Abelia
StarupTRD