Norsk sjømatindustri står for over 170 milliarder i eksportinntekter, men vår største utfordring er den notoriske lakselusa. Denne uønskede gjesten setter en årlig prislapp på rundt 5 milliarder kroner og truer både kvaliteten på laksen og våre eksportinntekter.
I 2022 døde 58 millioner laks i norske oppdrettsanlegg, hovedsakelig på grunn av lusebehandling, sykdom og vannmiljøpåvirkning.
Selv om lusene sjelden direkte forårsaker dødsfall blant oppdrettslaks i dagens næring, er det nødvendig å lusebehandle for å holde lakselusmengden i hvert anlegg under lovpålagte grenser. Denne behandlingen utgjør imidlertid en risiko for oppdrettsfisken.
På denne Innovasjonsfrokosten møter vi de som jobber med å løse problemet for oss - gjennom forskning, innovasjon, nye teknologier og investering.
Du møter:
- Merete Bjørgan Schrøder / SINTEF Ocean
- Trude Olafsen / AKVA Group
- Håkon Brønstad / Submerged AS
- Dag Sletmo / DNB
Velkommen til Innovasjonsfrokost på DIGS!
Dørene åpner kl. 08:30, med servering av kaffe og frokost. Program med presentasjoner, samtale og spørsmål fra salen starter kl. 09:00 og varer til 10:00. Du er hjertelig velkommen til å bli igjen og mingle videre etter arrangementet.
Innovasjonsfrokost arrangeres av Trondheim Tech Port i samarbeid med Trondheimsregionen og Næringsforeningen i Trondheimsregionen.
Trondheim Tech Port fotograferer og filmer ofte fra våre arrangementer, og du som gjest vil kunne bli avbildet. Bildene blir kun brukt i forbindelse med videre promotering av Trondheim Tech Port og det spesifikke arrangementet, og vil ikke selges videre. Ta kontakt med oss dersom du av særskilte grunner ønsker å unngå å bli avbildet, så skal vi løse dette.